Het dakterras van het Beurscafé

| 2 min read

Het dakterras van het Beurscafé

Het Beurscafé is gevestigd in de Beurschouwburg, een cultureel centrum voor kunst en muziek in hartje Brussel. In de zomermaanden verhuist dit café naar het dak op de vijfde verdieping. Deze rooftopbar bevindt zich niet alleen in een origineel kader, hij biedt ook goede muziek, vrolijke mensen en een mooi uitzicht over de Beurs van Brussel.

Beurscafé and rooftop bar

Vanaf midden juni is het dakterras van de Beursschouwburg een leuke plek om de avond in te zetten. Er worden regelmatig verschillende evenementen georganiseerd zoals tentoonstellingen, optredens en openluchtfilms. Neem een kijkje in de kalender voor een overzicht van de evenementen, die trouwens vaak gratis zijn.

’s Middags kan je je boterhammen meenemen naar het dak om er lekker in het zonnetje te picknicken. Het is ook een leuke plek om af te spreken met vrienden en gewoon iets te gaan drinken. Op de kaart vind je (een beperkt aanbod aan) bier, biologische wijn, verschillende cocktails en frisdranken. De prijzen liggen tussen de 2,00 en de 8,50 EUR, wat nog correct blijft voor het centrum van de stad.

Beurscafé and rooftop bar Beurscafé and rooftop bar Beurscafé and rooftop bar

Het beste moment om ernaartoe te gaan is een avond doorheen de week, aangezien het er dan niet overdreven druk is. Blijf zeker tot de zon onder gaat, want dan gaat de sfeerverlichting aan, die de plek echt gezellig maakt.

Vanaf dit terras zie je aan je linkerkant de Dansaertstraat en aan de rechterkant het Beursgebouw.

Beurscafé and rooftop bar Beurscafé and rooftop bar

Houd er rekening mee dat het dakterras op de vijfde verdieping ligt en dat je niet met de lift naar omhoog kan, waardoor het misschien niet de beste plek is voor wanneer je je grootouders in Brussel rondleidt. Een alternatief is de bar op gelijkvloers: er zijn geen zitplaatsen buiten, maar het is er ook fijn.

Praktische informatie

Beurscafé and rooftop bar Beurscafé and rooftop bar Beurscafé and rooftop bar

Comments

Have you got questions? Did you experience something similar? Did you notice a mistake? Please share!

Pin it for later